mozgás és egészség

Mozogj, ha nem szeretnél demens nagymama lenni!

A BBC cikkében beszámolt arról, hogy a hetente többször végzett mérsékelt testmozgás a legjobb módja annak, hogy az ember megőrizze agya frissességét ötven éves kor felett is - állapították meg ausztrál kutatók.

Több mozgás és egészségtudatosabb táplálkozás a megoldás az elhízás ellen

A rendszeres testmozgás népszerűsítése, valamint az egészséges és tudatos táplálkozási szokások kialakítása a legfontosabb eszközök a magyar diákok testi és lelki egészségének javítására, elhízásának megakadályozására Csányi Tamás, a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) programvezetője szerint.A mindennapos testnevelés mellett szükség van arra is, hogy az iskolák és a családok kialakítsák, illetve megerősítsék a tanulók rendszeres és megfelelő intenzitású testmozgás iránti motivációját

Pörögj rá a mozgásra! Ez a hónap erről szól

Tegnap már a Minden OK blogon elindult nálunk is egy kis motiváló kampány a tegnap megkezdődött első Európai Sporthét rendezvénysorozathoz kapcsolódóan, és ma sem ér véget az igyekezetünk, hogy kedvet csináljunk minden gyógymódok egyik leghatékonyabbikához, a szinte minden betegség kezeléséhez eszköztárral rendelkező és örömteli SPORThoz.

Egy séta az életért, egy nap az egészségért

Magyarországon évente 6-7 ezer nőnél diagnosztizálnak mellrákot, és több mint évi 2000 haláleset írható a betegség számlájára. Szinte nincs olyan ember, aki a családja, a baráti vagy ismeretségi köre révén ne lenne érintett. Az AVON Magyarország 2015. június 6-án mellrákellenes sétával és egész napos családi rendezvénnyel hívja fel a figyelmet a betegségre, az önvizsgálat és a kötelező szűrővizsgálatok fontosságára.